שולחן עורך • ניוקי תפוחי אדמה עם קרם דלעת ופילה בקר

    בופה | צילום: אילוסטרציה No Comments on שולחן עורך • ניוקי תפוחי אדמה עם קרם דלעת ופילה בקר
    13:00
    10.05.24
    אבי יעקב No Comments on המונים במסע הלויית מרן האדמו"ר מביאלה זצוק"ל • שידור חי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    ארוחת צהריים של חג הפסח יכולה להיות מדהימה אם תחליטו להכין ניוקי תפוחי אדמה עם קרם דלעת ופילה בקר.
    המתכון מתאים לאוכלים קמח מצה ושרויה.

    חומרים:
    חצי ק"ג פילה בקר או סינטה חתוך לקוביות קטנות

    חומרים לניוקי:
    2 כוסות מלח גס
    1.5 ק"ג תפוח אדמה"א מזן דזירה
    1 ביצה גדולה
    כפית מלח
    1/2 כוס קמח תפו"אח אדמה
    3/4 כוס קמח מצה
    קרם דלעת:
    1/5 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה גס
    רבע כפית מלח
    קורט קינמון טחון
    קורט פלפל שחור טחון

    אופן ההכנה:
    הניוקי – מפזרים מלח גס על תבנית אפייה ומניחים מעל תפוח אדמה לא קלוף.
    אופים בחום בינוני למשך כשעה או עד אשר תפוח האדמה רך.
    מקלפים את תפו"א בעודו חם ומועכים מיד.
    מוסיפים את שאר מרכיבי הניוקי ולשים בעדינות עם הידיים למרקם חלק.
    במידה ואם הבצק דביק, ניתן להוסיף עוד קמח מצה.
    מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, וכל חלק מגלגלים לצינור אורך בעובי של ס"מ וחצי.
    חותכים את הצינור לניוקי קטנים באורך של ס"מ אחד או שניים.
    שומרים את הניוקי במגש מקומח עם קמח מצה עד לשימוש במקרר.

    קרם דלעת:
    מבשלים את הדלעת בסיר עם מים ומעט מלח עד אשר היא רכה.
    טוחנים את הדלעת במעבד מזון למרקם חלק ומוסיפים תבלינים לפי הטעם. לשומרים חם.

    הגשה:
    מרתיחים מים בסיר גדול.
    מתבלים את קוביות הפילה במלח, ובפלפל ומטגנים במחבת בחום גבוה לדרגת העשייה הרצויה.
    מבשלים את הניוקי במים רק עד אשר הם צפים.
    מעבירים את הניוקי למחבת עם מעט שמן , צורבים בעדינות ומתבלים עם מעט מלח, פלפל ובזיליקום טרי קצוץ.
    מורחים קרם דלעת על צלחות הגשה, ומניחים במרכז את הניוקי וקוביות הפילה ומגישים.

     

    רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי
    רק 80 ש"ח לשנה ותקבלו עד הבית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..
    חייגו: 03-7580060



    0 תגובות